U bent hier

Antwerpen Ruien

Korte omschrijving: 

Al vanaf de Middeleeuwen beschikt Antwerpen over een uitgekiend net van waterwegen: de ruien, vlieten en vesten. Oorspronkelijk gegraven als verdedigingsgordel, werden ze vervolgens gebruikt als binnenhaven en systeem voor watervoorziening. Eeuwen later dienden die oude stadskanalen als riool en werden de ruien overwelfd. Zo verdween dit unieke stukje erfgoed uit het stadsbeeld en uit het geheugen.
Sinds 2005 kan u dit verborgen patrimonium terug ontdekken. Vanuit het Ruihuis kunnen groepen de ruien veilig verkennen onder leiding van een ervaren gids. Oude gewelven, fundamenten, bruggen en sluizen spiegelen de historische stadskern boven uw hoofd. Een kijkje in de onderbuik van de stad, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes. In 2008 wonnen de Antwerpse ruien de Vlaamse Monumentenprijs.

Provincie: 
Antwerpen
Gegidst door : 
Kon.Gidsenvereniging Antwerpen vzw
Regio: 
Antwerpen-Mechelen
Kunststad: 
Antwerpen
Duur: 
3 uur
Talen: 
Nederlands
Plaats van afspraak: 
Ruihuis, Suikerrui
Kostprijs: 
Gidsenticket: 8 euro per persoon + inkomticket: 8 euro (volwassenen) / 4 euro (kinderen: 12 tot en met 18jaar) geeft een totaalprijs van 16 euro (volwassenen) en 12 euro (kinderen)
Opmerkingen: 

•Bezoek zaterdag en zondag om 11 en 13 uur (gesloten op Kerst - en Nieuwjaarsdag) •Duur: 3 uur •Maandag, donderdag en vrijdag om 13 uur (niet in januari, februari, november en december) •Maximaal 15 personen •Taal: Nederlands •Reservatie aanbevolen op het call center Antwerpen Toerisme & Congres minimum 3 weken voor bezoekdatum via het algemene nummer +32 (0)3 232 01 03 en aan de balie van het Ruihuis (Suikerrui 21) of ticketverkoop de dag zelf aan de balie van het Ruihuis (Suikerrui 21) zolang er tickets beschikbaar zijn.

Vervaldatum: 
zaterdag, 31 december, 2011 - 14:30
Wanneer: