U bent hier

Kon. Gidsenbond Mechelen

Provincie: 
Antwerpen
Regio: 
Antwerpen-Mechelen
Kunststad: 
Mechelen
Officiële foto's: 
Korte omschrijving: 

De Koninklijke Gidsenbond Mechelen vzw (KGBM) is een vereniging van erkende toeristische gidsen, die in verschillende talen bezoekersgroepen rondleiden in de historische stad, de monumenten, kerken, musea en tentoonstellingen.

Bij overeenkomst, bekrachtigd door het Stadsbestuur van Mechelen, werkt KGBM nauw samen met de stedelijke Dienst voor Toerisme, die alle groepsaanvragen boekt.

Alle groepswandelingen en bezoeken vindt men op de sites www.visitmechelen.be en www.uitinmechelen.be

De vereniging organiseert voor haar gidsen en leden geregeld lezingen, bijscholingen, en bezoeken in verband met geschiedenis, architectuur, kunst en patrimonium.

Benevens een driemaandelijks tijdschrift ‘Klapgat-Echo’, publiceert of sponsort KGBM ook cultuurhistorische studies en teksten.

Personen, die belangstelling hebben voor het verleden en het erfgoed in de brede zin, en voor de geschiedenis en het patrimonium van Mechelen in het bijzonder, kunnen lid worden van de vereniging zonder daarom gediplomeerd toeristisch gids te zijn.

Secretariaat en communicatie : Willy Opdebeeck
Mail : opdebeeck.rits@skynet.be

Belangrijkste activiteiten: 
In verschillende talen bezoekersgroepen rondleiden in de historische stad, de monumenten, kerken, musea en tentoonstellingen