U bent hier

FTG vierde op 15 oktober haar 50 jarig bestaan

Op 15 oktober 2017 om 10 uur vierde de Federatie van Toeristische Gidsengroeperingen (FTG) in een zonnig en aangenaam warm Mol haar vijftigjarige bestaan. 

Het was vooral een unieke gelegenheid om collega-gidsen uit andere regio’s te ontmoeten en elkaar nog eens beter te leren kennen.

In Vlaanderen is de Federatie nog steeds de enige overkoepelende organisatie, die de verenigingen van gediplomeerde gidsen groepeert. Nu de werking van Toerisme Vlaanderen zich vooral op de kwaliteitsbewaking van alle toeristische actoren richt, zal onze Federatie zich nog meer inzetten om de plaats van de gediplomeerde gidsen in het toeristische gebeuren te verdedigen. 

Na de officiële toespraken van de Burgemeester van Mol, de Bestendig Afgevaardigde van Toerisme van de Provincie Antwerpen en onze voorzitter in 't Kristallijn werd een interessante lezing gehouden over de verschillen tussen Belgen en Nederlanders.  Het nieuwe logo en FTG kaart werd door de enthousiaste voorzitter gepresenteerd (zie ook hieronder). 

Na een receptie met uitzicht op het Natuurgebied De Maat had in de namiddag een feestdiner van streekgerechten plaats Ten Huize Foets met huldingen en verrassingsakt. 

Alle aanwezigen gingen tevreden na het dessert en afsluitende groepsfoto naar huis rond 17:30 uur.