U bent hier

OER. De wortels van Vlaanderen

Korte omschrijving: 

Oer. De wortels van Vlaanderen

Tussen 15/03/2017 en 6/08/2017 loopt in het Caermersklooster een nieuwe tentoonstelling. Deze prachtige expo werd mogelijk gemaakt door Katoennatie, Indaver en de Phoebus Foundation onder curator Prof. Dr. K. Van Cauteren.

De tentoonstelling vertelt aan de hand van fantastische kunstwerken de geschiedenis van Vlaanderen tussen 1880 en 1930 . Een terugkeer uit de grauwe industriestad naar het Vlaamse platteland en dit geïllustreerd aan de hand van meer dan 100 werken van Vlaamse kunstenaars.

De werken, komend uit privaat bezit en nooit eerder vertoond, geven een goed beeld van de industriële arbeidersmassa tegenover de academisch gerichte bourgeoisie en dit alles geplaatst contra het Vlaamse boerenleven. Het geheel wordt in beeld gebracht door kunstenaars die hiermee de Vlaamse schilderstraditie van Van Eyck, Breughel en Rubens verderzetten.

Trouwens, na een grote overzichtstentoonstelling van deze kunstenaars in Parijs ( 20/02/1970 tot 24/04/1970) schreef de heer P. Haesaerts “dat met deze werken Vlaanderen haar positie in de internationale kunstwereld heroverde”.

Maak uw keuze:

Voormiddag:
Bezoek tentoonstelling. Tickets en gids worden door de Gentse Gidsen besteld. Groepen van 20p. max. per gids.
Maaltijd: Vlaamse specialiteiten

Namiddag :
Of “La Vie de bohème in Gent”: het kunstenaarsleven in het Patershol . Mogelijk bezoek aan kleine galerietjes in het Patershol .

Of  “ Van fin de siècle naar interbellum”: de industriële arbeidersmassa contra de bourgeoisie in het Gent van de 19de eeuw.

Kostprijs voor deze programma’s: vanaf 15 personen = 40€ p.p. Inbegrepen: de gids voor de volle dag + de inkom in het Caermersklooster + de maaltijd (drank exclusief)

Of

Maaltijd in Hotel Falligan een der mooiste 18de-eeuwse stadspaleizen. U geniet van een menu met Gentse specialiteiten in het “Salon des Singes”.

In de namiddag bezoekt u de Kunstgalerij Francis Maere ( 1ste verdieping Hotel). U vindt er de tentoonstelling “30 juwelen Vlaamse kunst in private collectie”. Een aantal topwerken van Vlaamse kunstenaars uit de periode 1880-1930 uit eigen verzameling en privaat bezit .

Vanaf 15 personen komt de kostprijs op 45€ p.p. Inbegrepen: de gids voor de volle dag + de inkom voor Oer. De wortels van Vlaanderen +  de maaltijd in Hotel Falligan (drank exclusief) + de tentoonstelling Galerij Francis Maere.
Provincie: 
Oost-Vlaanderen
Gegidst door : 
Gentse Gidsen vzw
Kunststad: 
Gent
Duur: 
dagprogramma
Talen: 
Nederlands
Plaats van afspraak: 
Gent
Kostprijs: 
€40 per persoon
Vervaldatum: 
zondag, 6 augustus, 2017 - 22:30