U bent hier

Uitnodiging 50 jaar FTG

Aan alle collega-gidsen,

Op 15 oktober 2017 viert de Federatie van Toeristische Gidsengroeperingen (FTG) in Mol haar vijftigjarige bestaan. 

Meer informatie over de festiviteiten vind je door te klikken op buitenzijde en binnenzijde van de uitnodiging en het nschrjvingsformulier. 

Het bestuur van FTG zou jullie aanwezigheid sterk waarderen. 

Het is vooral een unieke gelegenheid om collega-gidsen uit andere regio’s te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen.

In Vlaanderen is de Federatie nog steeds de enige overkoepelende organisatie, die de verenigingen van gediplomeerde gidsen groepeert. Nu de werking van Toerisme Vlaanderen zich vooral op de kwaliteitsbewaking van alle toeristische actoren richt, zal onze Federatie zich nog meer inzetten om de plaats van de gediplomeerde gidsen in het toeristische gebeuren te verdedigen. 

Kwaliteitsbewaking was voor al onze aangesloten verenigingen steeds een belangrijk onderwerp en dat blijft het ook in de toekomst !

In de volgende jaren zal FTG zich blijvend inzetten om

1.  aan de aangesloten gidsen een kwalitatief degelijke verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen te kunnen aanbieden.

2.  een internationaal aanvaarde gidsenkaart uit te geven waarmee de houder in toeristische sites kortingen kan verkrijgen.

3.  een netwerk voor gidsen en gidsenverenigingen uit te bouwen, een uniek platform waarop ideeën kunnen worden uitgewisseld en waar knelpunten gezamenlijk kunnen worden aangepakt.

4.  het huidige wettelijke stelsel aan de noden van de gediplomeerde gidsen aan te passen en stappen te ondernemen naar de wetgevende instanties die voor deze aanpassingen instaan. 

Meer dan ooit moet de slogan zijn : ‘Samen sterk’ !

Kom op 15 oktober 2017 met uw partner naar onze unieke feestzondag in Mol. 

We heten u alvast hartelijk welkom.


De bestuursraad van FTG